Schrijversbezoek Vivian den Hollander: | Lerespel

Schrijversbezoek Vivian den Hollander:

11-12-2013: Julianastraat 26, Alphen aan de Rijn

Lerespel organiseert in samenwerking met Barista en boekhandel Haasbeek:
Een schrijvers bezoek met Vivian den Hollander
Plaats: Julianastraat 26, Alphen aan de Rijn
Tijd: Woensdagmiddag 11 december om 15.00u.

Lerespel voor Remedial Teaching/ intensieve leesbegeleiding organiseert voor de tweede maal een schrijvers bezoek met Vivian den Hollander.
Vivian den Hollander, die zelf jarenlang in het basisonderwijs heeft gewerkt weet als geen ander kinderen die niet zo snel uit zich zelf een boek pakken aan het lezen te krijgen. Vooral als het gaat om kinderen met leesproblemen.
Op heel bijzondere wijze weet ze prachtige verhalen te schrijven voor kinderen die niet zo’n hoog leesniveau hebben zonder dat het kinderachtige boeken zijn.
Al haar boeken zitten vol avonturen die kinderen beleven.

Van te voren bespreek ik met Vivian welke boeken ze in het bijzonder zal behandelen.
Dit zijn de boeken die de boekhandel extra in slaat, zodat kinderen die dat willen, een boek kunnen kopen en laten signeren. Kinderen die intensieve leesbegeleiding nodige hebben kunnen dit boek meenemen naar de begeleiding, zodat we dat boek kunnen behandelen.
Vervolgens doen we allerlei activiteiten rondom dit boek. We gaan er niet alleen uit lezen. We gaan ook oefenen met het schrijven en lezen van losse woordjes die we uit dit boek halen. Vervolgens doen we er ook lottospelletjes uit.

Tijdens het bezoek vertelt Vivian uit een van haar boeken aan de hand van een powerpoint. Voor kinderen met leesproblemen is het fijn om in een boek te lezen waarvan ze het verhaal al kennen.
Vervolgens vertelt Vivian in het kort wat over haar andere boeken en hoe ze aan de verhalen komt.
Vervolgens vertellen we samen iets over de keuze van de woorden die Vivian gebruikt als het gaat om boeken voor lagere groepen of kinderen met leesproblemen.

Tot slot mogen kinderen boeken laten signeren. Dan is er natuurlijk tijd om van alles aan Vivian den Hollander te vragen.

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands