Gaat uw kind over? | Lerespel

Gaat uw kind over?

[button title=” Bijles nodig? Neem contact op!” link=”http://lerespel2.hs1.biz2web.eu/contact/” size=”large” color=”red”]

 

Veel ouders vragen mij advies. Wat is wijsheid? Overgaan en een rugzakje? of toch maar blijven zitten?
Het blijven zitten vind ik vooral handig als er sprake is van een rijping. Met name in groep 3 of 4, kan het handig zijn. Daar wordt de basis gelegd voor het lezen, rekenen en spelling voor de rest van de basisschool. Het doubleren in groep 4 heeft mijn voorkeur. Omdat het kind dan de basis van groep 3 en 4 nogmaals voorgeschoteld krijgt. Ook veranderen kinderen in groep 4 erg.

Blijven zitten heeft altijd mijn voorkeur boven een rugzakje. Meestal moet een kind toch allerlei testen ondergaan. Een psychologisch onderzoek, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Bovendien zal het fenomeen rugzakje of wel persoonsgebonden budget, veranderen.Fotografie Renata Jansen: Groepspraktijk Kennemerland, Melanie Lo

Is dyslexie een reden om te doubleren?
Het kan een reden zijn. Soms heeft een kind zo veel gemist doordat het leren lezen zo veel energie vergde. Echter er zijn kinderen die dit prima kunnen compenseren.
Echter in een groot aantal gevallen heeft de dyslexie ook invloed op het automatiseren van hoofdrekensommen.

Kan ik met bijles doubleren voorkomen?
Dit hangt helemaal van het kind af. Als een kind bereid is er voor te gaan, is dat zeker mogelijk. Het kind moet vooral willen. Ik heb meegemaakt dat kinderen met een achterstand bij mij kwamen in groep 2 en vervolgens lezend naar groep 3 gingen. Zeker als het kind sociaal emotioneel er helemaal aan toe is, is bijles zeker de moeite waard. Kies dan wel voor een gediplomeerde remedial teacher met onderwijs achtergrond.

Bijles voor je kind is als het bouwen van je huis.
Denk maar eens aan het bouwen van een huis. Wil je en klusjesman? of wil je een echte timmerman, loodgieter, stukadoor etc. Helemaal afhankelijk van wat je wensen zijn en hoe complex de klus is. Maar, alle waarde naar zijn geld.
Laat je de timmerman alleen timmerwerkzaamheden verrichten of laat je die ook de badkamer tegelen? En laat je een timmerman ook ontwerpen?
Als je zoon of dochter slechts wat herhaling nodig heeft, is het niet perse nodig om een gediplomeerde remedial teacher in te schakelen. Wil je dat je zoon of dochter een inhaalslag nodig heeft, is het wijs om voor een expert te gaan.

Subscribe to our mailing list

* indicates requiredEmail Format


nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands