Huiswerk | Lerespel

Huiswerk

wrts:
1. Ga naar www.wrts.nl en registreer. Dit is gratis

2. Als je ingelogd bent schrijf je links in het zoekscherm: lerespel2707

3. Vervolgens klik je op profielen

4. Dan kom je in het profiel van Melanie Lo en zie je alle lijsten die ik heb gemaakt. Dat is wat onoverzichtelijk. Daarom heb ik ze netjes geclusterd in GEDEELDE MAPPEN.

5. Rechts zie je GEDEELDE MAPPEN

6. Daar klik je wat je nodig hebt.

 

Lezen:
1. Je start iedere dag in wrts met het oefenen van de klanken. De klanken die nog niet geleerd zijn zeg je direct voor. Het kan zijn dat de leerling automatisch deze klanken gaat herkennen.
2. Je leest iedere dag 1 blz uit “Pak me dan” Ik geef een kopie. Dit blz moet je oefenen. Maar beter is om het boek te kopen.
3. Eerst leest mama de blz voor. leerling wijst bij.
4. Daarna lezen jullie samen de zelfde blz. leerling wijst bij.
5. Vorvolgens leest de leerling alleen de blz. mama wijst bij. In het begin zal mama vooral veel voorlezen en de leerling de woorden lezen die hij of zij al kent. Het is echter belangrijk dit te doen. Lezen heeft namelijk een DOEL. En niet iets dat je op school doen.
6. Daarna ga je weer naar wrts en lees je de woorden.

Bijwijzen: Wijs woord voor woord onder de te lezen woorden aan met een potlood of een mooie bijwijzer. Bij een foutgelezen woord blijft het potlood staan, zodat de leerling het kan verbeteren. Na enkele seconden, als het woord nog niet correct is gelezen, leest mama het woord correct voor.

 

 

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands